reede, 11. november 2011

Stsenaarium 2

5 kommentaari:

  1. See on jällegi suhteliselt realistlik stsenaarium. Ma arvan, et mobiiltelefoni väike ekraan sobib just vähest infosisestust vajavate ülesannete jaoks nagu valikvastused, paaride ühendamine, grupeerimine jne.

    Ma pole päris kindel, kas grupeerimise ülesande jaoks on eraldi rakendust vaja. Võimalik, et mingil lihtsamal kujul saab seda ka mobiiltelefoni veebibrauseris töötava rakendusena lahendada. Eraldi rakendus oleks vajalik siis, kui grupeerimine toimub objektide ekraanil sõrmega lohistamise teel.

    Tagasiside saatmine SMS’iga pole minu arvates hea lahendus. Nutitelefonil on ju internetiühendus ning selle kaudu tagasiside saatmine on odavam kui M-klassi keskkonnast mobiilioperaatori kaudu saadetavad SMS’id.

    VastaKustuta
  2. Hoopis teine tähelepanek - stsenaariumit on raske lugeda :) Kui teksti teha suuremaks, siis peab kasutama kerimisriba koguaeg. Muidu on aga teks liiga pisike.

    VastaKustuta
  3. Aga üks võimalus teksti lugemiseks on teksti üleekraani tegemine. Selleks on all ääres nupuke, kust saab seda teha. Siis on tekst normaalse suurusega :)

    VastaKustuta
  4. Nõus Kessuga, tunnen ennast nagu Alice Imedemaal. Kord on kõik väga väike, siis harjumatult suur ja siis veel suurem. Miks te tavalist postitust ei teinud? Selleks on ju miski põhjus?

    Idee mulle meeldis - kui poleks huvitav olnud, ega siis ka Imedemaale poleks sattunud vaid mõnele teisele lehele:)
    SMSi teema on kindlasti kallis. M-teenustega telefon peab ju netis olema - siis kas mobiilse internetiühenduse või wifiga. Ja kui saab kasutada M-klassi, siis kindlasti ka kirjasaatmist või lühiteadete edastamist chatide ja talkidega. Samuti võiks M-klassi saada lisada postitusi, kust läheb teade otse õpetaja e-posti. Tasuta wifi on juba enamus kohtades olemas, ühelt poolt telefonides, teiselt poolt koolides, kodus, haiglates jm. Peaasi kui jaksatakse lastele nutitelefonid osta, interneti kulud perel sellega ei peakski suurenema. Koolil võib-olla küll, kui kasutajaid palju.

    VastaKustuta
  5. SMS teema on täiendatud stsenaarium 2 välja jäetud ning sinna on juurde lisatud muid nutitelefoni võimalusi. Samuti ei ole selle M-klassi kasutamise eesmärk kasutada pakettandmesidet, mis on üüratult kallis vaid kindlasti WiFi-d, mis levib meil tõesti peaaegu kõikjal. Ja kuna see idee on suunatud tulevikku, siis me eeldame, et nutitelefon saab meie igapäeva osaks ( tegelikult saab seda juba praegu täheldada- koolis enamustel WIfIga, puutetundliku ekraani ja vähemalt Android tarkvaraga mobiiltelefonid)

    VastaKustuta